La identitat, centre del projecte català a la Biennal de Venècia

vilaweb
Ahir es va presentar a l’Institut Italià de Cultura de Barcelona

Catalunya participarà en la Biennal de Venècia, un dels certàmens artístics més prestigiosos, amb pavelló propi. El projecte català, comissariat per Valentín Roma, vol exposar la potència creativa de Catalunya en el camp de les arts visuals, sobre la base de la identitat. El projecte fou presentat ahir a l’Institut Italià de Cultura pel vice-president, Josep Lluís Carod-Rovira, i pel director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló.

‘Venezia, Catalunya 2009. La comunitat inconfessable’ fa una indagació de la naturalesa de les obres comunitàries en l’àmbit de l’art, prenent per punt de partença la identitat de Catalunya. S’inaugurarà el primer cap de setmana de juny i constarà d’una exposició, d’un llibre-catàleg i d’una pàgina web.

El director del Llull, Josep Bargalló, va explicar que el procés de selecció del projecte havia estat clar, democràtic, transparent i basat en criteris professionals. El primer pas, va dir, havia estat la convocatòria d’un concurs públic internacional i el nomenament d’un comitè d’experts de prestigi, dirigit pel director del Museu Nacional del Centre d’Art Reina Sofia, Manuel Borja-Vilell. En total, s’hi havien presentar divuit projectes, de trenta-dos professionals.

La Biennal de Venècia es va estrenar l’any 1895 i ara és un dels esdeveniments internacionals més importants d’art contemporani i una cita ineludible per a tots els especialistes de les arts visuals. La del 2007 va rebre prop de 320.000 visitants. Aquests últims anys hi han pres part uns quants artistes catalans, però enguany hi participaran per primera volta amb pavelló propi, i ocuparan la secció ‘Eventi collaterali’, en biennals anteriors cedida a nacions com Escòcia, Gal·les o Taiwan.

Related Images:

Share

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *